dinsdag 21 mei 2019

Feestelijke opening van vernieuwd Thialf!


Op woensdagmiddag 19 juni om 13.30 uur openen burgemeester Ahmed Marcouch van onze bevriende buurstaat Arnhem en Kamerheer Vos van de Vrijstaat Thialf de nieuwe sport- en skelterroute op ons speelterrein.

Kinderen, ouders, wijkbewoners, belangstellenden en iedereen die de route mogelijk heeft gemaakt, worden uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn. Die middag worden er door het Sportbedrijf Arnhem voor diverse doelgroepen leuke activiteiten georganiseerd, met als thema Thialf op wielen.

Thialf steeds mooier
De afgelopen jaren hebben vrijwilligers en professionals tijd, energie en geld gestoken in het aantrekkelijker maken van Vrijstaat Thialf tot de meest avontuurlijke sport- en spelplek in Arnhem voor jong en oud. Zo is afgelopen jaar de Molenbeek een waar speelparadijs geworden (met dubbele kabelbaan over het water), we ontwierpen een Geheime Tuin, is er een nieuwe klimpiramide verrezen, het peuterbadje in ere hersteld, het terras opnieuw bestraat en heeft de Playground een nieuwe coating gekregen. Deze maand kwam daar een nieuwe sport- en skelterroute van maar liefst 320 meter bij. Het is een uitdagend parcours geworden voor veel soorten activiteiten (skaten, fietslessen, hardlopen, skelteren). Maak-Lab Arnhem (v/h Walhallab Arnhem) werkt momenteel met kinderen uit de omliggende wijken aan een creatieve aankleding van de route.

Mede mogelijk gemaakt door …
Door financiƫle bijdragen van de Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, Stichting Vrijstaat Thialf, Stichting Bouwspeelplaats Thialf, Sportbedrijf Arnhem, Dullertsstichting en Stichting Jantje Beton is Thialf geworden zoals we het met elkaar voor ogen hadden.

Thialf op wielen
Op 19 juni worden alle bezoekers opgeroepen om een step, skateboard, skeelers, eenwielers, skates, rolstoel, rollator, kinderwagen of fiets mee te nemen naar Thialf. En natuurlijk heeft het Sportbedrijf voldoende rollend materieel achter de hand! Na de officiƫle opening met een hapje en een drankje van de Brasserie Thialf, vinden er leuke activiteiten plaats als:
- Elfstedentocht: ga langs de elf steden, stempel je kaart af en verdien een kruisje!
- Pimp your bike: versier je eigen fiets, step of rolstoel.
- Pimp yourself: schminken.
- Sportactiviteiten en clinics.
- Springkussen.
- Races voor alle leeftijden: met skelters, skates, skateboarden, rolstoelen, kinderwagens en meer.


maandag 20 mei 2019

Spijkerrok wordt weer super!

Wij zijn er trots op dat we ook dit jaar weer festival Spijkerrok kunnen ontvangen!
Op zaterdag 22 juni is het tijd voor dit meest eigenzinnige festival in het Spijkerkwartier. Al vanaf 15 uur 's middags heb je een fantastische dag met toffe bands, (speciaal)bieren en wijntjes, lekker eten en nog veel meer.

Op Spijkerrok vind je de leukste lokale bandjes samen op het podium met gave acts uit de rest van het land. Verdeeld over twee podia is er voor ieder wat wils. Het feest gaat door tot middernacht: hier wil je bij zijn!

Line-up (so far):
Niko
Ode to the Quiet
Levi Noah
Oshunmare
Swagless

De volledige line-up wordt binnenkort bekend gemaakt. Stay tuned!