zaterdag 6 december 2008

Interviews herontdekking

De meeste mensen waren die Vrijstaat een beetje vergeten. Het gevoel was er wel als je over het terrein liep, maar het werd pas echt duidelijk toen Erik interviews met voormalig inwoners van de Vrijstaat hield.
Hier een compilatie van die interviews:

vrijdag 5 december 2008

Artikel 1 van de Grondwet?

Als spiritueel leider van de Vrijstaat Thialf geef ik mijn zegen aan deze glorieuze onderneming! Dat ik maar snel afgezet mag worden!

Oproep
Overigens, laat ik de discussie openen: het woord 'vrij' in 'Vrijstaat' betekent niet dat er helemaal geen wetten en regels zouden gelden. Een Vrijstaat heeft andere regels, regels die bij voorkeur door de 'inwoners' (de gebruikers van Thialf) van de Vrijstaat gemaakt zijn en gedragen worden. Maar: wat zijn die regels precies? Wat mag? Wat kan? Wat is gewenst, wat is ongewenst? Laat ik een voorzetje doen. Artikel 1 van de Grondwet van de Vrijstaat Thialf: Iedereen is welkom. Mee eens? Mee oneens? Geef een reactie!

Oprichting Vrijstaat Thialf


Gisteren, op  4 december 2008, is ten kantore van de Dullertsstichting de Vrijstaat Thialf erkend. De Vrijstaat Thialf was er namelijk  altijd al, maar de meeste mensen waren het even vergeten... 

Prijsvraag
Aanleiding om de vergeten Vrijstaat weer in het leven te roepen was een prijsvraag. Die was uitgeschreven door de gemeente Arnhem en de Dullertsstichting. De prijsvraag is gewonnen door Erik Vos van Het Lab grafisch ontwerpers. In een knap staaltje 'scheppende archeologie' (dat leggen we later nog uit) 'herontdekte' hij de grenzen, de gewoonten en de gebruiken van deze bijzondere plek in Arnhem. 

De gemeente heeft plannen met Thialf, en was al tijden op zoek naar een goede manier om de ingang van de Bouwspeelplaats zichtbaar te maken. De 125 jaar oude Dullertsstichting sloot zich hierbij aan en wist de gemeente te vertellen dat die ingang ooit aan de Dullertstraat gelegen moest hebben... 

Oproep
Op dit blog houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen rond de Vrijstaat Thialf en geven we u de mogelijkheid mee te denken over de inrichting. Hoe luidt de grondwet van deze 'staat'? Hoe klinkt het volkslied? Hoe ziet het Nieuwsblad van de Vrijstaat er uit? Welke feestdagen worden er in de Vrijstaat gevierd? Bestaat er zoiets als een Thialfs Meisje als lekker koekje? 

Bedenk het en plaats het op dit blog. Wie weet wordt uw idee opgenomen in de 'canon van Thialf'

Afzetten
Voorlopig bestaat de leiding van de Vrijstaat Thialf uit Kamerheer Vos (wereldlijk leider) en Grootmogol Derks (spiritueel leider), maar we zijn slechts Zeer Tijdelijk in dienst en laten ons graag afzetten! Werp ons van de troon en neem het heft van de Vrijstaat Thialf in eigen hand!

Aldus opgemaakt bij Feestelijke Hamerslag ten kantore van Notaris Langen BNO.