dinsdag 15 maart 2016

Thialf Piazza!


Dat je in onze vrijstaat heel goed kunt sporten wisten jullie al. We hebben nu kosten noch moeite gespaard een internationaal evenement binnen onze grenzen te halen! 
De Giro d’Italia zal dit voorjaar heel Gelderland roze doen kleuren.

De start van de Giro is op 6 mei. Wij warmen jullie graag vast op. Zaterdag 23 april organiseren Sportbedrijf en Thialf samen met onze vrienden een evenement met een afsluitend diner. Op z’n Italiaans: aan lange tafels pasta eten onder de bomen.

Middagprogramma
Om 14:30 starten we met een gezellig programma:
* Stedelijk toernooi slowbiking met wielervereniging RETO. “wie doet het langst over 100m fietsen voor jong en oud”. De winnaar gaat naar de stedelijke finale 8 mei Musis Sacrum
* Fietsen tegen de klok met Ome Joop’s Tour
* Loopfiets wedstrijd 4-6 jaar
Verder zijn er leuke rand­activiteiten:
- Italiaanse spelen
- Pizza’s gooien
- Kazen slepen
- Spaghetti trekken
- Doelschieten
- Springkussen
- Creatief plein
- Schminken
- Skate demonstratie/
activiteit
- Behendigheidsparcours fiets/skelter /loopfiets
- Italiaanse muziek
Het middagprogramma is –uiteraard– gratis!

Mooiste fiets
Alles draait natuurlijk om de fiets vanmiddag. Neem je fiets mee. Wie hem het mooist versiert kan leuke prijzen winnen.


Avondprogramma
Om half 6 gaan we de tafel dekken! Als het mooi weer is misschien wel onder de bomen, dat ziet er prachtig uit. Aan lange tafels gaan we pasta eten dat de kokkies van de Brasserie voor ons maken.
Wil je mee-eten, koop dan snel een kaartje bij Brasserie Thialf (Dullertstraat 33-1). De kosten zijn slechts 5 euro per persoon (jong en oud) exclusief drankjes. GelrePas betalen 2,50 (ex drankjes).
Wees er snel bij, het aantal kaarten is beperkt.

maandag 14 maart 2016

Wie heeft hier niet gezwommen?Bijna 55 jaar lang is zwembad Thialf een belangrijke ontmoetingsplek voor veel Arnhemmers tot de gemeente Arnhem in 1987 besluit het bad te sluiten. Voor de zwemverenigingen Neptunus, Esca, en de Arnhemsche Zwemclub was Thialf het oefenterrein en soms ook hun wedstrijdbad. Veel kinderen hebben hier leren zwemmen en verbleven hele zomers, samen met familie en vrienden, in Thialf. Herinneringen aan het zwembad zijn verzameld aan de hand van foto’s uit verschillende prive albums. Lees hier de verhalen achter de prachtige foto’s die zijn bij gebleven. (Interviews Maxime de Vries)

Op 9 april 2016 is het plein feestelijk geopend. Compleet met het gezamenlijk zingen van het Volkslied! Kijk voor alle foto's op deze pagina.