woensdag 20 mei 2009

Burgemeester hijst vlag Vrijstaat


“Lieve kinderen! Het is een buitengewoon genoegen om als burgemeester van Arnhem de eer te hebben om voor de eerste keer de vlag van de Vrijstaat Thialf te hijsen!” Burgemeester Krikke hees een speciale ‘Kindervlag’ die is gemaakt door de elfjarige Esra Can van de Hugo de Groot-basisschool.

Prijswinnaar bekend
De burgemeester deed dat in het bijzijn van ongeveer honderd schoolkinderen. De kinderen waren op de eerste officiĆ«le Vlaggetjesdag van Vrijstaat Thialf op 20 mei 2009. Ze hadden ongeveer 150 vlaggetjes geschilderd, waar de Kindervlag uit is gekozen. Die vlag is gemaakt door Esra Can uit groep 7. Ze kreeg een groot model van haar vlag samen met een oorkonde. Haar vlag werd onder applaus gehesen door burgemeester Krikke. De wereldlijk leider van de Vrijstaat Thialf, Kamerheer Vos, had even daarvoor gezegd: “We hebben de baas van de stad gevraagd om de vlag te hijsen. Een stad is natuurlijk minder belangrijk dan een Vrijstaat, maar we vinden het toch erg aardig dat mevrouw Krikke dit wil doen!”


Moeilijk kiezen
De Kindervlag hangt nu tussen de 150 vlaggetjes van de leerlingen. Die zijn een week bezig geweest met het schilderen. Ze gebruikten daarvoor ongeveer 11 liter textielverf. Voor ze aan de slag gingen kregen ze uitleg van Kamerheer Vos. Vos over het resultaat: “De kinderen hebben werkelijk prachtige vlaggen gemaakt. Je ziet spelende kinderen, vrolijke kleuren en echte symbolen met de letters ‘V’ en ‘T’. We zien alles wat Thialf tot een echte Vrijstaat maakt. Ze zijn eigenlijk allemaal even mooi, het was heel moeilijk kiezen.” Pauline Krikke zei tot slot over de winnende vlag: “Heel mooi gemaakt. Hij wappert ook goed. Dat is erg belangrijk voor een vlag.”