zondag 15 juli 2018

Waterplezier op Thialf - oude tijden herleven

Sinds vorige week kan er weer in onze Vrijstaat Thialf met water gespeeld worden! Het peuterbad uit de jaren ’50, destijds onderdeel van openluchtzwembad Thialf, is gerestaureerd. Kinderen in dit stedelijk deel van de stad kunnen nu weer met water spelen. Wel zo lekker in een periode waarin de temperatuur al enige tijd boven de 25 graden is. 

De renovatie van het peuterbad staat niet op zichzelf. Vrijwilligers, Stichting Vrijstaat Thialf, sportbedrijf Arnhem en gemeente Arnhem zijn samen aan de slag om het speelterrein Thialf beter en aantrekkelijker te maken voor al zijn bezoekers. Zo wordt de Playground opgeknapt, wordt de bestaande watergang avontuurlijker en speelbaar gemaakt en komen er nieuwe speelvoorzieningen. Onlangs is er op het terrein door Maak-Lab Arnhem (v/h Walhallab Arnhem) met kinderen een Geheime Tuin gemaakt en is er met kinderen gewerkt aan een nieuwe skelterroute.
Zo moet Thialf in 2020 de meest avontuurlijke plek worden voor sporten, spelen en bewegen van Arnhem voor kinderen van 0 tot 100.

Het pierbadje in de jaren '70