donderdag 2 juli 2015

Zaterdag 11 juli Spijkerrok!

Veel Arnhemse bekenden tijdens de zomereditie van SPIJKERROK op Vrijstaat Thialf in het Spijkerkwartier. SPIJKERROK biedt uiteenlopende muziek, drinks en foodstands. Ook voor de kids is Spijkerrok een leuk festival. Het goede doel van dit jaar is een project voor de Dalit in Nepal.

Akoestisch, trash metal, (blues)rock, pop, ska en reggae
Het is door velen gezegd: SPIJKERROK heeft weer een enorm fijn programma dit jaar. In de kleine circustent opent om 15:30 uur het Arnhemse duo Hence the Sun en sluit Einfach Kurt intiem en groots af. Daar tussenin spelen lokale talenten Zac Chapman een akoestische en Jellephant & the Phantoms een elektrische set.
In de grote tent schudden de mannen van De Grote Boodschap ons wakker met een mix van Drs. P en trash metal.  Als tweede speelt Wilson met nieuwe zanger Ralph Buttner, gevolgd door het poppy rockende Gangabella. De bluesrockers van The Heat hebben onlangs de nieuwe EP gepresenteerd en zijn klaar om Nederland te veroveren. Tot slot zorgt Orange Grove er met hun mix van ska, reggae, rock en hiphop voor dat niemand zonder glimlach en zweetdoordrenkt shirt tegen twaalven naar huis gaat.

Drinks, food en fun for kids
Uiteraard is er op SPIJKERROK weer genoeg te eten en drinken met enkele gevarieerde foodstands. Het terrein is afgesloten en ingericht als kinderspeelplaats en bovendien kunnen kinderen tot twaalf jaar gratis naar binnen.

Goede doel & sponsors
De Dalit - de Onaanraakbaren - zijn een kasteloze bevolkingsgroep in o.a. Nepal die onder verschrikkelijke omstandigheden moeten leven. Na de aardbevingen van dit jaar is het er nog slechter op geworden. De opbrengst van SPIJKERROK Zomer 2015 gaat naar een project van betrouwbare Nepalese vrienden.
Hoofdsponsor van SPIJKERROK is de prachtige fietsenwinkel Cycle Nation, daarnaast wordt het festival mede mogelijk gemaakt door Nijhof Schilders uit Ruurlo, restaurant Look, wijnkoperij Yves Boode en de gemeente Arnhem.

Vrijstaat Thialf, 16:30 - 00:00 uur zie voor meer info: www.spijkerrok.com