dinsdag 28 mei 2019

Koning van Nederland bezoekt de Vrijstaat

Vandaag werden wij compleet verrast door de komst van Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg. Nee, dat is maar één persoon. Hij kwam samen met minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat kijken wat de stad Arnhem doet om de gevolgen van extreme weersomstandigheden op te vangen.
Daar weten we in de Vrijstaat Thialf natuurlijk ook alles van: je gaat eerst van de kabelbaan en laat je in het midden in de Molenbeek plonzen. Daarna race je met een skelter door de heuvels en in je natte shirt de nieuwe skelterbaan af. Heb je het dan nog warm, dan hoop je dat Ton het pierebadje heeft aangezet om effe onder de fontein te gaan staan. Ja, het is wat extreem maar je kunt het allemaal bij ons.
De Koning der Nederlanden had er helaas vandaag geen tijd voor. Maar hij liet wel weten dat hij Vrijstaat Thialf een hele coole plek vindt. En dat hij zou willen dat hij zoiets vroeger in de buurt had gehad. Oké, dat laatste zei hij niet. Maar je zag het hem wel dènken.