zondag 14 januari 2018

Gigantische fik (en een nieuwe ridder)


Tot ver in de omstreken was een rode gloed boven het Spijkerkwartier zichtbaar! Gisteren kon iedereen weer genieten van een traditionele kerstboomverbranding in de Vrijstaat. Maar liefst 3892 kerstbomen gingen in vlammen op.

Maar niet voordat de illustere leiders van de Vrijstaat en hun gevolg van ridders weer een nieuwe vrijwilliger tot ridder hadden geslagen. Dit keer werd Judith Hendriks tot Ridder in de Orde van de Gouden Wortel en Stok geslagen. Van Ridder Thomas kreeg ze de bijbehorende fantasievolle kroon opgezet.
Ook was er een speciaal bedankje voor Maarten Scholte die al sinds zijn achtste meehelpt met het opbouwen van de bult bomen. En de laatste jaren de coördinatie op zich heeft genomen. Daarmee maakte hij dit jaar de 25ste keer vol. Het schijnt dat hij vakantiedagen opspaart om het niet te missen! Zo een man kunnen wij natuurlijk ook niet missen. Net als alle andere vrijwilligers die de afgelopen week keihard hebben gewerkt om dit feest mogelijk te maken.


De opkomst lijkt dan ook ieder jaar groter te worden. Het nieuws verspreidt zich snel in buurgemeente Arnhem. Maar het is dan ook van honderden meters afstand te zien!
Kijk voor alle foto's op onze Flickr pagina!