vrijdag 17 juli 2015

Grote drukte bij Officiële Opening Grenspost

Vrijdagmiddag 17 juli. Het is tropisch heet, ook in de Vrijstaat Thialf. Vandaag zijn zeker 350 inwoners van de Vrijstaat op de been om de Offiële Opening van de Grenspost Voor de Vrijstaat Thialf te vieren.
De loco-burgemeester van onze buurgemeente Arnhem bedankte de heersers van de Vrijstaat voor de uitnodiging en had kadootjes meegebracht (ballen voor Sportbedrijf, longboards voor BSO, theelepeltjes voor de Brasserie). Jerry van de Weert, voorzitter van de Dullertsstichting had een kadootje terug: de restauratie van de gevelklok van het entreegebouw (alsof ze nog niet genoeg geschonken hadden). Daarna hadden de heersers van de Vrijstaat nog een onderscheiding voor de bijzondere diensten van enkele mensen: een Thialf-tres, gemaakt van de metalen dubbeltjes afkomstig uit het in het hek gestansde portret van Dullert.

Na de onthulling van deze poort speelde de (verstopt achter de poort opgestelde) fanfare West Arnhem Muziek Vereniging een vrolijk marsje. Het glas is geheven, het Volkslied gezongen (het ontstaan van het Volkslied is nog een verhaal apart).

Daarna bleef het nog heel lang gezellig druk in de Grenspost.

Klik hier voor alle foto's van deze middag.


Onder leiding van dirigent Mathijs Dubbeldam heeft een groot deel van het BSK (BinnenStadsKoor) Arnhem, aangevuld met andere enthousiaste zangers / zangeressen en begeleid door fanfare West Arnhem Muziek Vereniging, tijdens de officiële opening het vrijstaatlied "Thialf" gezongen.