zaterdag 7 januari 2012

Mooie fik en nieuwe Prins

Ondanks het slechte weer stromen de bewoners van de Vrijstaat Thialf toe voor de jaarlijkse kerstboomverbranding. Er wordt traditioneel weer een nieuw erelid benoemd: Prins Ton, in de Orde van de Gouden Gieter. Klik hier voor alle foto's of ga naar de Facebookpagina.

Raadsleden bezoeken de Vrijstaat


Vandaag werkt Mo voor het laatst op Thialf. In april zal ook Ton vertrekken. Daarmee verdwijnen de agogisch medewerkers voor de bouwspeelplaats. Daardoor wordt niet alleen de openstelling onzeker, ook de activiteiten op Thialf zullen afnemen. Hierdoor is de kans groot dat kinderen uit de omliggende wijken (Het Broek, Spijkerkwartier, Spoorhoek) minder vaak naar Thialf komen en op straat hun vertier moeten zoeken. Dubbel jammer omdat de gemeente Arnhem, de Dullertsstichting en de Krajicekfoundation flink hebben geïnvesteerd in de bouwspeelplaats.
Het bestuur van de Stichting heeft een brandbrief geschreven naar de Raad. Vandaag kwamen drie raadsleden poolshoogte nemen, Yvonne van Hamersveld (D66), Gerben Karssenberg (CDA) en Luuk Broer (PvdA). Ze kregen een toelichting van de stand van zaken en een mogelijke oplossing te horen; bezuinigen moeten we allemaal, maar laat ons meedenken en doe het geleidelijk. Als we een nieuwe ruimte hebben kunnen we weer een eigen programma maken, samen met buurtbewoners. In de nieuwe "Grenspost voor de Vrijstaat Thialf" kunnen we een laagdrempelige horeca vestigen. De baten gebruiken voor activiteiten op Thialf.

Buiten lieten Willem en Bunjamin hun Thialf-rap horen. "Thialf is een plek waar iedereen mag komen, waarom is Thialf in het weekeind niet open?"