woensdag 4 oktober 2017

Schets herinrichting (bijna) klaar


Vanaf november vorig jaar is een groep enthousiaste inwoners van de Vrijstaat bezig geweest met het bedenken van een nieuwe inrichting van Thialf. Nu de woningen rondom het terrein bijna klaar zijn en de steigers rond onze grenzen zijn verdwenen, gaan we nadenken hoe het terrein er uit moet gaan zien. 

Een paar dingen zijn al nieuw: er liggen grote keien onder de waterval, er staat een nieuw waterspeeltoestel (zie kader hiernaast). Maar we willen meer! Een vaste plek voor huttenbouwen bijvoorbeeld. En een vast beachvolleybalveld, een echte skelterrroute. Ruimte voor de skaters, en een trampoline is helemaal hot!

Verplaatsen

Sommige dingen moeten verplaatst, bijvoorbeeld de plek voor de traditionele kerstboomverbranding. Of de populaire banden­schommel, omdat we op die plek een kabelbaan willen maken die over het water scheert. Maar als die naast de familieschommel komt te staan, hebben we een leuke schommelhoek.
Ook het bruggetje dat er al sinds de jaren 50 ligt maar nu geen functie meer heeft, verhuisd: over de sloot die we willen verlengen en verbreden.

Meer water

Thialf is al van oudsher een plek met veel water. Dat moet zo blijven. Maar we kunnen het spannender maken. Met een eilandje of rotsen waar je naartoe kan waden, ook als je in een rolstoel zit. In november maken we met de gemeente de plannen af.