vrijdag 22 oktober 2010

Zelf je voetbaltournooi organiseren

Vandaag verrichtte Kamerheer Vos de aftrap van het herfst-voetbal-toernooi in de Vrijstaat Thialf. Op uitnodiging van Oguzhan en Büjamin (links op de foto) die het helemaal zelf hadden georganiseerd. Zelf? Ja, helemaal zelf (nou ja, met een beetje hulp van Hamid?). Want de Vrijstaat wordt getroffen door bezuinigingen. Buurland Arnhem gaat minder steekpenningen betalen. Dus moeten de jongeren zelf maar activiteiten organiseren.

maandag 18 oktober 2010

Bouwbord onthuld

Onder grote belangstelling (van onder andere Poolse bouwvakkers) is vandaag het bouwbord voor de Grenspost van de Vrijstaat Thialf onthuld. De Kamerheer Vos en Grootmogol Derks deden dat tijdens de Pimp-Thialf-Dag. Het kleurrijke bord toont een maquette van de Bouwheer MO en de Bouwheer PET, samen beter bekend als MOPET. Verder is er nog te lezen dat de "reconstructie" waarschijnlijk klaar zal zijn in 2012. Het geheel is gedecoreerd met het zegel van waarachtigheid van de heer Dullert en de kindervlag van Esra. En wie goed kijkt, ziet in de poppetjes onderaan het bord zichzelf terug. Want: Leve de fantasie! Ga kijken (pas wel op voor de hondenpoep) en stuur ons een reactie.

Pimp Thialf Dag 2010

Vandaag was er een hoop te zien op Thialf. We hebben er een nieuwe feestdag bij! De kunstwerken die de afgelopen weken zijn beschilderd door bewoners van de C.A. Thiemestraat en kinderen uit de Vrijstaat (onder begeleiding van Martin Nijman) zijn op de hekken van de voormalige Karel van Gelderschool gehangen. Want de school zelf is inmiddels gesloopt. Met wat hulp van de kinderen werden de kunstwerken tegen het hek gebonden. In de goede volgorde, want het is een doorlopende afbeelding.
Uiteindelijk stonden de Kamerheer Vos en Grootmogol Derks met assistentie van Ridder Mo zèlf de kunstwerken op te hangen want kunst màken is natuurlijk leuk, maar hàngen zo ontzettend vermoeiend.
Ga de kunstwerken bekijken in de C.A. Thiemestraat! Entree als altijd gratis, geen museumkaart nodig.