maandag 2 maart 2009

Meedenkavond in Stedelijk Gym


Vanavond is er door ongeveer 30 deelnemers ‘meegedacht’ over de inrichting van het stadsontwikkelingsgebied Spijkerbroek. De deelnemers (gebruikers en ge├»nteresseerde buurtbewoners) konden in groepjes onder begeleiding van gemeenteambtenaren nadenken over onderwerpen als wonen, verkeer en veiligheid in het nieuwe Spijkerbroek en over de inrichting en het gebruik van Thialf en het nieuwe stadspark.

Om meteen spijkers met koppen te kunnen slaan had stedenbouwkundig bureau BFAS maquettes en referentieboekjes meegenomen. Petra Wessels, projectleider van de gemeente, benadrukte dat er nog niets vaststaat en dat het in dit stadium vooral gaat om het ‘binnenhalen’ van meningen van gebruikers. Als we ons beperken tot de Vrijstaat Thialf kwamen hierbij al snel enkele ‘heilige huisjes’ boven water: het oude pierebadje en het besloten karakter van Thialf; twee elementen die door gebruikers als erg waardevol worden gezien.

Met deze avond is de uitvoering van de ‘Grenspost voor de Vrijstaat Thialf’ als nieuwe entree voor Thialf en eventueel het achterliggende nieuwe park weer een stapje dichterbij gekomen.