zaterdag 21 juni 2014

Midzomernachtfeest

Vandaag is het zandstrand in de Vrijstaat ingewijd. Op de langste dag van het jaar kwamen een aantal bewoners bij elkaar met eten, drinken en veel hout. De 3 vuurkorven waren nl. ook hongerig. De zon wierp nog lang schaduwen op het zand. Er werden zandkastelen gebouwd, volleybal gespeeld, gejongleerd. Toen het eindelijk donker werd, vertelde Albert Hoex een passend verhaal over hoe het vuur op aarde kwam. Daarna werd er nog wat met vuur gegooid en gedanst. "Wat een geweldige plek, ik wist niet dat dit hier was" hoorde ik vaak. Nee, dat kan kloppen, het is net aangelegd!
Volgend jaar weer? Welja, elke nieuwe staat heeft nieuwe tradities nodig.
Zie voor alle foto's deze pagina.

maandag 16 juni 2014

Kokkie gevonden


Na een zeer strenge selectie, zijn we heel blij een serieuze kandidaat gevonden te hebben die de horeca op Thialf gaat exploiteren. Of eigenlijk zijn het twee ondernemers, twee vrienden die elkaar hebben leren kennen toen ze –ruim 25 jaar geleden– in Hotel Haarhuis werkten.

Erik Jan Bruggink heeft inmiddels in heel wat Arnhemse keukens gestaan (Kookplaats, Goed Proeven, Momento, Witte Villa) en festivals gecaterd (Hoogte 80). Erik Jan en Folkert Folkerts gaan op Thialf een actief restaurant starten. Met betaalbare gerechten, vers en uit de buurt. Maar ook het culinair faciliteren van evenementen, produktpresentaties, vergaderingen en catering.
Het is de bedoeling dat we in het voorjaar van 2015 openen.

Erik Jan, Folkert en de wethouder van Arnhem