woensdag 20 november 2013

Presentatie plannen

V.l.n.r. Erik Vos, Gerrie Elfrink, Peter Groot en Jerry van der Weert


Met een paar eenvoudige bouwkundige ingrepen kust Hoogte Twee dit Doornroosje wakker. Na jaren vergeten en verwaarloosd, overwoekerd door klimop en verdwenen onder een laag graffiti, lijkt dit een haalbaar plan. Vandaag werden de schetsen aan de pers en bewoners getoond.

Het is vanmorgen druk op Thialf. RTV Arnhem en de Gelderlander zijn nieuwsgierig. Wethouder Gerrie Elfrink vertelt hoe blij hij is, Erik Vos vertelt iets over de prijsvraag die hij ooit won (lang, lang geleden). Jerry van de Weert maakt een grapje over de naamgever van zijn Dullertsstichting, Peter Groot toont zijn schetsen voor een nieuwe entree.

Poort en pleinen
Een vrijstaat heeft een (grens)poort en pleinen. Maar hoe bouw je op deze plek een poort? Het terrein aan de Dullertstraat ligt er leeg bij. Peter Groot bedenkt dat een poort ook in het horizontale vlak kan liggen: het wordt een pergola. Nou niet meteen het vooroordeel klaar: een sjieke lijst van staal met gesneden teksten, omhoog gehouden door profielen waarin we “de hoge wip” herkennen. Bovenop de letters zoals ze vroeger op het entreegebouw te zien waren, dit keer uitgevoerd in een lichtgevende variant. Misschien worden de letters wel groen als Thialf open is en rood wanneer gesloten?

Dullert
Als eerbetoon aan de man die het mogelijk maakte, verwerken we het portret van W.H. Dullert als mozaïek in het entree-hek. Het plein onder de pergola kunnen we decoreren met een patroon van lijnen en golven in bonte kleuren. Wie helpt er mee tegelen?

Planning
In het voorjaar van 2014 moet het definitief ontwerp (DO) klaar zijn en start het rekenwerk wat de verbouwing gaat kosten. Begin 2015 moet de nieuwe entree klaar zijn.


Presentatie plannen Vrijstaat Thialf from Het Lab on Vimeo.