vrijdag 5 december 2008

Artikel 1 van de Grondwet?

Als spiritueel leider van de Vrijstaat Thialf geef ik mijn zegen aan deze glorieuze onderneming! Dat ik maar snel afgezet mag worden!

Oproep
Overigens, laat ik de discussie openen: het woord 'vrij' in 'Vrijstaat' betekent niet dat er helemaal geen wetten en regels zouden gelden. Een Vrijstaat heeft andere regels, regels die bij voorkeur door de 'inwoners' (de gebruikers van Thialf) van de Vrijstaat gemaakt zijn en gedragen worden. Maar: wat zijn die regels precies? Wat mag? Wat kan? Wat is gewenst, wat is ongewenst? Laat ik een voorzetje doen. Artikel 1 van de Grondwet van de Vrijstaat Thialf: Iedereen is welkom. Mee eens? Mee oneens? Geef een reactie!

3 opmerkingen:

Caaf zei

Wie is toch die leuke vent die steeds rechts op de foto's staat?

Caaf zei

O ja, laat ik ook iets inhoudelijks bijdragen: het lijkt tegenstrijdig maar vrijheid bestaat bij de gratie van regels. Ten minste, wel als je met zoveeltigmiljard mensen op 1 aarde leeft.
Artikel 1: Iedereen is welkom, lijkt me een goed begin. Want we kunnen toch best ook ergens anders vastleggen dat we vervelende mensen eraf kunnen flokken? Of misschien iets toevoegen als: iedereen is welkom, mits hij/zij zich houdt aan de huisregels. Of is dat meteen weer te gedetailleerd?

Kamerheer Vos zei

Bedankt voor je bijdrage, Caaf. We willen graag artikel 2 van je horen... en 3 - nou je toch bezig bent!