zondag 20 mei 2018

De Geheime Tuin wordt super geheim!


Vandaag voor de tweede dag is er weer gebouwd aan de Geheime Tuin in Thialf. Door kinderen die graag willen bouwen, werken met hun handen en nieuwe technieken willen leren. Daarom is Maak-Lab Arnhem (v/h Walhallab Arnhem) op Thialf om ze te helpen. En wat de kinderen geleerd hebben, kunnen ze weer aan andere kinderen leren.
Toffe dingen ontwerpen en daarna lekker boren, beitelen en zagen om het ook te maken.
Het ontwerp van de tuin is van de kinderen zelf, want Willem Jakobs kwam er geloof ik niet zo goed uit. En toen werd meneer Vos - die zegt dat hij de baas is op Thialf - een beetje boos, leek het wel. Want ja, over 3 dagen moet het klaar zijn.


Gisteren deden we trouwens nog een bijzondere ontdekking! Bij het zoeken naar puin om straks de poorten te stutten, ontdekte Julian een oud beeld van een engel onder de bladeren! Het was een heel oud en heel zwaar beeld, we hebben het er met z'n allen uit de kuil moeten trekken. Daarbij was het Feline die zo'n beetje zei wat er moest gebeuren, anders werd het een zooitje natuurlijk.

Vandaag heeft Dijon samen met Bjorn de kabelbaan gemaakt. Hij moest eerst oplossen hoe het touw weer door de katrol moest lopen en hoe sterk het moest worden. Met een paar flinke knopen hebben ze er een autoband onder gehangen.
Er moest een bordje bij: tot max. 65 kilo! Want anders hangen de ouders straks met de billen in de brandnetels.

Maarten kwam gisteren nog helpen met het graven van een paar gaten voor de poorten. En was niet te beroerd om even een demonstratie te geven wat zo'n graafmachientje kan. En waarom er van die rare rupsbanden onder zitten.

Verder is er met wilgetenen gevlochten, met decoupeerzagen figuren en letters gezaagd, en gaten in hout geboord voor een ronde poort. Luuk maakte een schuifslot voor op de poort. Dus die Tuin blijft voorlopig mooi geheim!


Kijk voor alle foto's op deze website.

Geen opmerkingen: