maandag 20 april 2009

De Vrijstaat: een dictatuur?


Wat is een Vrijstaat zonder duidelijke regels? Of zonder een duidelijke regeringsvorm? Met deze twee vragen klopten de leiders van de Vrijstaat Thialf aan bij de buren van de Vrijstaat: de leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Arnhem. Kamerheer Vos, wereldlijk leider, wil het liefst een dictatuur. Grootmogol Derks, als Spiritueel Leider in goed contact met de Geest van Dullert, vindt dat echter “anno nu niet meer kunnen”.

Rechtbank Arnhem
Ze legden de twee vragen voor aan leerlingen van de vijfde klas van het Gym, klassen van filosofie- en maatschappijleraar Wim Rasing. De twee leiders hadden vice-president Frits de Vries van de Arnhemse rechtbank uitgenodigd om daarbij een gastles te komen geven over grondwetten. De leerlingen zijn inmiddels geanimeerd aan de slag met het onderwerp. Wim Rasing: “Het is een mooie manier om in de praktijk toe te passen wat ze net in theorie hebben behandeld.”

1 opmerking:

Unknown zei

Mij bezig houdende met "at random" gegenereerde teksten, deelde Grootmogol Derks ooit Zijn Inzicht, dat het Toeval slechts gestalte kan krijgen bij gratie van de Begrenzingen.
Bij deze verzoek ik de Spritueel Leider om de Geest van Dullert voor te leggen of dit Zijns Inziens ook geld voor Vrijheid versus Regels.